Linkedin en Twitter

LinkedinLinkedin is een sociaal netwerk gericht op het verbinden van mensen. Niet zoals Facebook maar vakgericht en binnen een bepaalde doelgroep. Het stelt je in staat contacten te leggen met professionals en collega’s. Het uitwisselen van informatie wordt steeds belangrijker, het leggen van contacten hoort daarbij.

Meld jezelf aan op Linkedin en maak je profiel zo volledig mogelijk inclusief een foto van jezelf. Leg vervolgens contact met enkele medestudenten, mentoren of andere bekenden in jouw netwerk.

 

twitterTerwijl e-mail in 2003 meer en meer de normale mail verdrong, verdringt Twitter sinds 2011 meer en meer het gebruik van e-mail. Snel een Tweet sturen naar een bedrijf of persoon levert in veel gevallen snel een antwoord op. Bedrijven als UPC of Vodaphone hebben een webcare-team dat dagelijks het account van @upc of @vodafoneNL in de gaten houdt om tweets van klanten te beantwoorden.

Behalve bedrijven zijn er ook gebruikers die passievol weten te tweeten over het onderwijs dat zij geven.

Maak een account aan op Twitter en vul je profiel zo goed mogelijk in. Voorzie je profiel van een foto en start met het maken van je eerste tweet.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][su_note note_color=”#FFFF66″]Tijdens de bijeenkomst krijg je een hands on sessie inclusief enkele tips. [/su_note]

 

Bronnen:

LinkedIn Wikipedia

28 manieren om Twitter in de klas te gebruiken[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie