Ozobot

[Geschreven door Judith – minor 2 voltijdstudent]

Tijdens de tweede les ‘Technologie en moderne media’ kregen we de opdracht om een tool te kiezen. We moesten onderzoeken hoe deze tool werkt en daarbij een handleiding maken. Ik ben aan de slag gegaan met de Ozobot bit.

Wat is een Ozobot bit?

Een Ozobot is een kleine robot die reageert op kleuren en kleurcodes. Deze robot volgt lijnen. Deze lijnen kun je zelf tekenen met een stift. Ook zijn er speciale apps die je kunt gebruiken met de Ozobot. De Ozobot bit is een tool voor kinderen voor het leren programmeren. De kinderen kunnen zelf een route maken met de stiften en die testen met de Ozobot. Wanneer er een fout optreedt, onderzoeken de kinderen zelf hoe dat komt en kunnen ze dit verbeteren.

Hoe gebruik je een Ozobot bit?

Ozobot met papier en stiften

Met verschillende stiften kun je een route maken die de Ozobot kan volgen. De Ozobot reageert op verschillende kleuren. Er bestaan verschillende kleurcodes. Voor de lijst met kleurcodes en de bijpassende acties klik je hier.

De website

Ozobot heeft een website, ozobot.com. Op deze website zijn nog meer materialen te vinden die je kunt gebruiken met de Ozobot. Zo laten ze verschillende apps zien en kun je ook kant en klare spellen zoals een race of een doolhof printen. Zo kunnen kinderen ook samen spelen met de Ozobot. Om naar de website van Ozobot te gaan, klik je hier.

Handleiding en filmpjes

Hier onder vind je een gestructureerde handleiding voor het werken met deze Ozobot. Ook staan er een aantal lesideeën met de Ozobot. Tot slot nog een aantal handige filmpjes van Ozobot zelf.

Handleiding-Ozobot

 

Geef een reactie